1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Модні сукні 2022: головні тренди сезону осінь-зима

Модні сукні 2022: головні тренди сезону осінь-зима

Жіноча сукня – елемент гардеробу, з яким ніколи не втомляться експериментувати дизайнери. Щосезону з’являються нові тенденції у деталях, силуетах, кольорах та фактурах, тому ми підготували гайд по найактуальніших моделях суконь, який допоможе визначитися з тією самою, що прикрашатиме ваш гардероб цієї осені та зими.

1.    Особливості суконь сезону.

Тренди суконь 2022-2023 відрізняються різноманітністю, тому легко одночасно бути собою та виглядати відповідно до модних тенденцій. Мінімалізм базового трикотажу чи провокативна естетика лакованої шкіри, комфорт спортивного стилю чи підкреслена чуттєвість slip dress, практичність чорного чи елегантний old money vibe білого – вибір просто неймовірний, тому варто орієнтуватися на власний смак та загальний стильовий напрямок вашого гардеробу.

2.    Топ 10 трендових суконь:

- короткі сукні завдяки моді на довгий верхній одяг та високі чоботи можна носити і у сезоні осінь-зима. Довжина міні актуальна у різних матеріалах і принтах. Наприклад, восени доречно виглядатиме сукня-піджак з однотонної костюмки або у неконтрастну клітинку чи тонку смужку. Особливо стильні та водночас теплі образи виходять із в’язаними сукнями oversize та чоботами-трубами або ботфортами. Короткі моделі з сатину або шифону традиційно поєднуються з шкіряною косухою та черевиками на масивній підошві. Вінтажні сукні міні у стилі 60-х та кольорові колготки – perfect match для найсміливіших модниць.
1AK03896 (1).jpg - чорні сукні – визнаний must have жіночого гардеробу, що ніколи не виходить з моди. Довжина максі чи little black dress, модний об’єм оверсайз чи облягаючий силуетний крій, комір поло чи фігурний виріз – обирати лише тобі! У чорному кольорі будь-яка сукня виглядає елегантніше та стриманіше, даючи можливість зробити акцентом у образі аксесуари, взуття або яскравий макіяж. У новому сезоні осінь-зима стилісти SOLMAR рекомендують обирати моделі з трикотажу в рубчик, які стануть ідеальною базою для найрізноманітніших образів. IMG_7103 (1).jpg

- білі сукні, як і будь-які інші речі світлих відтінків, особливо ефектно виглядають восени та взимку, підкреслюючи елегантність та жіночність власниці. Білий total look з високими чоботами та довгим пальто – один з найкращих варіантів стилізації суконь такого плану, однак не менш стильно виглядатиме комбінація з чорною косухою або яскравим бомбером. Матеріал та фасон білої сукні може бути будь-яким: актуальні в’язані моделі oversize, силуетні з трикотажу в рубчик, короткі сукні-піджаки, шкіряні та джинсові сукні-сорочки, подовжені худі. Білу сатинову сукню, що 100% є у твоєму літньому гардеробі, також можна носити восени і взимку з об’ємним светром та чоботами.
IMG_8965 2 (1).jpg - сукні у спортивному стилі актуальні у будь-якому сезоні. Якщо влітку усі носили сукні-поло та подовжені футболки, то зараз ідеальна пора для oversize худі та світшотів. Зазвичай вони мають довжину до середини стегна, тому такі сукні можна носити як самостійно, так і з легінсами, джинсами або брюками. Подовжений світшот або худі – багатофункціональний елемент гардеробу, тому рекомендуємо звернути увагу на теплі та затишні моделі з флісом або футером всередині. 1AK08561 (1) (1).jpg - сукні-комбінації відносяться до того типу одягу, що знаходиться поза сезонністю та модними трендами. Slip dress у лаконічному базовому дизайні ніколи не виходить з моди і виглядає доречно як у літніх, так і у зимових образах. Особливо гарні сукні з ніжного сатину у оточенні більш грубих та щільних фактур: об’ємної в’язки, вовняної костюми, шкіри, замшу. Тому поєднання зі светром та високими ковбойками або худі та кросівками виглядає дуже стильно та комфортно. DSC_2297 (1).jpg - сукні з розрізами неймовірно чуттєві та ефектні. Розріз по ніжці – це додаткова вертикаль у образі, що витягує силует та робить фігуру візуально стрункішою. У поєднанні з фактурою в рубчик або принтом у тонку смужку цей ефект значно посилюється. IMG_8982 2 (1).jpg - трикотажна сукня – незамінна річ у базовому гардеробі. Завдяки глобальному тренду на цей матеріал бренди пропонують моделі у різноманітних фактурах та силуетах. Модні сукні 2022-2023 – це у першу чергу силуетні в рубчик. Вони ідеально підкреслюють фігуру та можуть мати будь-який фасон та деталі: популярні моделі довжини міні та максі, з квадратним, трикутним та круглим вирізом, коміром-стійкою та поло, з оригінальними вирізами на талії або спокусливими розрізами по низу. Для більш прохолодної погоди варто обрати актуальні сукні oversize з пухнастого вовняного трикотажу або з об’ємною в’язкою косами. IMG_8939 2 (1).jpg

- сукні з незвичайними вирізами різних форм на стегнах, талії або плечах були на піку популярності влітку, але ця ефектна тенденція варта того, щоб залишатися на модному олімпі і з настанням холодів. Зазвичай моделі з осінньо-зимових колекцій виготовлені з трикотажу середньої щільності, тому достатньо практичні. Головне при цьому обирати затишний верхній одяг, який добре захищає від вітру. Модний лайфхак для тих, хто все ж боїться змерзнути – боді з напівпрозорої сіточки або тонкої віскози у якості першого шару. Можна обирати моделі тілесного відтінку, щоб створити ілюзію оголеної шкіри, або ж погратися з контрастними поєднаннями.

-  шкіряні сукні нового сезону мінімалістичні та стримані. Фактура шкіри сама по собі провокативно жіночна, тому речі з цього матеріалу не потребують прилеглого крою чи укороченої довжини, щоб додати перчинку в образ. Трендові сукні мають простий фасон та вільний силует, найбільш універсальною буде шкіряна сукня-сорочка нейтрального кольору (чорний, шоколадний, беж) у довжині міді. Таку модель можна носити самостійно або стилізувати з палаццо.

3. Палітра кольорів та модні принти

Палітра сезону осінь-зима 2022-2023 дуже різноманітна і містить як пастельні, так і яскраві кольори. Серед найбільш актуальних особливе місце займають традиційні відтінки осінньої гами – смарагд, бургунді, сливовий, оливковий та молочний. Не втратили популярності також насичені відтінки – Rose Violet, Reflex Blue, Amazon, Dragon Fire, Lava Falls, які найкраще виглядають у сукнях довжини міні. Вічна класика чорного та білого ідеальна у будь-яких фактурах і фасонах. Модні сукні також у складних пастельних тонах: нейтральний беж, кремовий, світло-сірий, пудровий, лавандовий та сірувато-блакитний.

У матеріалах осінньо-зимового сезону зазвичай акцентна фактура (шкіра, сатин, вовняна костюмка, в’язаний трикотаж в рубчик, з косами або меланж), але геометричні малюнки також актуальні. Клітинка – класичний принт холодної пори, що найефектніше виглядатиме на короткій сукні-піджаку. Контрастна горизонтальна смужка підкреслить oversize об’єм трикотажної сукні-светра. пантон (1).jpg Чи легко загубитися у такому розмаїтті трендів? Безумовно! Чи дозволяє бездоганна лінійка суконь SOLMAR не помилитися з вибором тієї самої? Стовідсотково! Переходь у каталог на сайті та доповни гардероб сукнею своєї мрії.