1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Як створити монохромний образ: 5 простих правил

Як створити монохромний образ: 5 простих правил

Бажаєте створювати гармонійні та унікальні за силою дії образи? Тоді ми допоможемо вам навчитися правильно підбирати одяг за кольором. Одним із найефектніших прийомів вважається монохромний образ – комбінація, в якій зібрані речі різних відтінках одного кольору. Вона визнана модною константою, яка не перестає дивувати модниць і модників. У цій статті ми розкриємо прості секрети складання винятково однотонного луку.
photo5296293927441247625 (1).jpgСуть монохромних образів
Монохромними можуть бути будь-які комплекти, витримані в одній колірній гамі. Можна вибрати будь-який колір, зокрема ахроматичний (чорний, білий, сірий). При цьому образ відрізнятиметься мінімалізмом, елегантністю, витонченістю.
Однотонні комбінації привабливі тим, що не потрібно думати у тому, як поєднувати різні відтінки. Адже скласти модний лук із близьких квітів набагато простіше, ніж працювати з контрастними поєднаннями. Освоївши колірне коло, можна ідеально опрацювати свій зовнішній вигляд та навчитися складати елегантні комплекти на кожен день.
photo5296293927441247623 (1).jpgПравила складання монохромних образів
Правило №1 Дотримуйтесь принципу єдності та боротьби протилежностей.
Складаючи образ на основі одного кольору, не варто боятися використовувати протилежні форми та фактури. Об'ємні деталі можна поєднувати з облягаючими, жорсткі фактури з гладкими, тонкі з грубими, м'які з жорсткими, матове з блискучим, довге з коротким. Так буде цікавий комплект, який захочеться безперервно розглядати.

Правило №2. Починайте з малого
Якщо ви ще остерігаєтеся тотал-луку, знайдіть собі зручну зону. Для початку можна спробувати складати образи із простих темних кольорів – чорного, темно-сірого, темно-синього. Через глибоку гаму вони менше впадають у вічі і виглядають гармонійно. Крім того, у кожному жіночому магазині можна знайти різні речі, витримані у цих базових кольорах. Відмінним доповненням до такого комплекту стане один аксесуар кольору металік або іншого яскравого відтінку.
photo5296293927441247624 (1).jpgПравило №3. Використовуйте нейтральні гами.
Яскраві комбінації кольорів підходять для свят або світських заходів. У повсякденному житті краще використовувати нейтральні кольори. Образ, повністю витриманий у бежевому, сірому, чорному кольорі, завжди виглядає стильно та дорого. Він підкреслює природну засмагу, красу волосся, макіяж. Тільки слід бути обережніше з білим кольором, який може бути примхливий у догляді та підборі. У нього є безліч варіацій, що відрізняються за ступенем білизни. Окремо вони виглядають однаково білими, різниця відчувається лише при поєднанні.

Правило №4. Експериментуйте з кольором
Потренувавшись на базових відтінках, можна почати додавати в гардероб речі яскравого кольору. Адже скласти монохромний образ – не означає, що потрібно з ніг до голови одягнутися у чорний, білий чи бежевий. Комплекти, що витримані в зеленому, фіолетовому, синьому, рудому або навіть рожевому кольорі, можуть виглядати не менш ефектно. А ось аксесуари до них мають бути простими та лаконічними.
photo5296293927441247622 (1).jpgПравило №5. Використовуйте аксесуари
Щоб однотонний образ не виглядав нудним, його потрібно трохи розбавляти яскравими плямами. Ними можуть бути аксесуари, сумки, головні убори, окуляри. При цьому варто враховувати те, куди ви прямуєте - на дружню вечірку, роботу, бар або театр. Для максимального комфорту краще вибирати аксесуари, які витримані в одному стилі. Для роботи та навчання підійдуть базові прикраси, для побачення – романтичні та жіночні, для клубу – драматичні, для посиденьок з подругами – етнічні.