1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Як обрати джинси за типом фігури

Як обрати джинси за типом фігури

Ідеальний базовий гардероб складається з речей, які мають достатньо нейтральний дизайн, що дозволяє носити їх щодня у різних комбінаціях. Звісно, речі на кожний день повинні бути на 100% комфортними та гарно пасувати, підкреслюючи фігуру та приховуючи недоліки. Правильні джинси – це універсальна основа повсякденних образів, тому так важливо вміти обирати свою ідеальну посадку.

Стилісти SOLMAR підготували гайд з рекомендаціями, що допоможуть розкрити секрети вибору джинсів для різних типів фігур.

1.    Які джинси роблять фігуру стрункішою?

Головне у джинсах, які додають силуету витонченості – це колір та якість матеріалу. Щільний денім чорного, темно-сірого та класичного синього кольору здатний візуально зменшити об’єми талії та стегон. У лініях крою мають переважати вертикалі, тобто прямий або розширений від стегна фасон, розрізи у бічних швах, прошиті стрілки та лампаси видовжують силует та роблять фігуру стрункішою. Лінія талії повинна бути анатомічною, щоб зберегти правильну пропорцію довжини ніг. Актуальна посадка джинсів зі 100% бавовни у складі злегка вільна, джинси зі стрейчем повинні гарно облягати фігуру, не перетискаючи. Будь-який активний декор (вишивка, стрази, контрастні потертості, принти) додає об’єму і загалом виглядає too much, тому у повсякденних образах краще надавати перевагу класичним базовим моделям. Трендове оздоблення цього сезону – акуратні розрізи, невеликі потертості, необроблений низ, різноманітні фігурні кокетки, що ненав’язливо прикрашають лаконічний дизайн. 4 (4) (1).jpg

2.    Як обрати джинси за типом фігури?

Рекомендації щодо вибору джинсів завжди враховують особливості конкретної фігури, тому насамперед важливо визначитися з власним типом. Існує 5 основних видів фігур, що характеризуються різним співвідношенням об’ємів грудей, талії та стегон. Зазвичай корекція пропорцій полягає у формуванні силуету, близького до «пісочного годинника», але це не єдиний актуальний варіант. 2 (6) (1).jpg

-       Як обрати джинси для фігури «груша»?

«Груша» - це тип фігури з дуже тендітною верхньої частиною тіла та об’ємними стегнами. Дівчатам з такими параметрами варто завжди акцентувати увагу на тонкій талії, обираючи моделі джинсів wide leg та straight, які мають щільний пояс та розширення або прямий крій від стегна. Подовжені брюки з взуттям на підборах ідеально коректують візуальне враження від «грушки», також доречно виглядає необроблений низ. Цьому типу протипоказані джинси skinny та slouchy, які роблять силует дуже важким та неакуратним. 

-       Які джинси підійдуть для фігури «яблуко»?

Фігура типу «яблуко» відрізняється гармонійними пропорціями, але має виступаючий животик. Це легко коректується високою талією, щільним матеріалом та вільним кроєм. Прямі та розширені до низу джинси допоможуть витягнути силует. Також дівчата з цим типом фігури часто мають гарні стрункі ноги, тому можуть дозволити собі джинси скінні та мом зі светрами, худі та сорочками оверсайз. Flared jeans – модне табу для «яблука».

-       Джинси для фігури «перевернутий трикутник»

«Перевернутий трикутник» - зазвичай достатньо спортивна фігура зі стрункими ногами, слабко вираженою талією та широкими плечима. Можна додати об’єму у нижній частині тіла за допомогою вільних фасонів flared jeans, wide leg та slouchy в світлих кольорах. Також стильно виглядає акцент на стрункість ніг з джинсами скінні та мом. Маскулінність силуету в цьому випадку можна підкреслити піджаком з чіткою лінією плеча.

-       Які джинси пасують дівчатам з типом фігури «прямокутник»?

Цей тип фігури характеризується приблизно однаковою шириною плечей та стегон з невираженою талією. Це достатньо пропорційний силует, який люблять стилісти, адже саме «прямокутник» легко перетворити на будь-який інший тип за допомогою одягу. Дівчатам з такою фігурою можна обирати джинси палаццо, кльош, мом та скінні з облягаючим або оверсайз верхом, формуючи бажаний силует за власним смаком. Ідеально пасуватимуть популярні у цьому сезоні джинси кльош з рельєфами та розрізами спереду, а також моделі з заниженою посадкою.

-       Які джинси носити дівчатам з фігурою «пісочний годинник»?

«Пісочний годинник» вважається тим типом фігури, що не потребує корекції, однак загальні рекомендації завжди містять акцент на тонкій талії. Дівчатам з такими пропорціями можна обирати абсолютно всі покрої джинсів з високою посадкою: завужені, прямі, широкі, кльош. Обмежень по кольору теж немає. 3 (5) (1).jpg

3.    Як зрозуміти, що тобі пасують джинси?

Це дуже легко – у джинсах, що пасують тобі на всі 100%, ти виглядаєш стрункішою і почуваєшся максимально комфортно. 

4.    Які джинси пасують всім?

Попри всі відмінності між різними типами фігур, існують універсальні покрої джинсів, що пасують усім дівчатам – це mom, straight та wide leg зі щільного деніму. Вони підкреслять красу будь-яких пропорцій та стануть незамінними в момент, коли потрібно швидко скласти найкращий повсякденний лук. 1 (4) (1).jpg Саме ці моделі найбільш широко представлені у лінійці базового деніму SOLMAR, а професійні консультанти швидко допоможуть обрати ідеальну пару онлайн або у брендовому магазині твого міста.