1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Дотримуємося пропорції: 3 правила, як підібрати правильний верх до штанів. Вчимося на прикладах зірок

Дотримуємося пропорції: 3 правила, як підібрати правильний верх до штанів. Вчимося на прикладах зірок

Штани вже давно стали невід'ємною деталлю гардеробу сучасної дівчини. Завдяки різноманітності фасонів зараз їх можна підібрати під будь-який зріст та тип фігури. Однак для створення гармонійних образів потрібно навчитися компонувати верх та низ. Це дозволить носити штани з блузками, сорочками, футболками та майками, виглядаючи при цьому стильно та елегантно.
photo5296293927441247643 (1).jpgПідбираємо вверх до брюк скінні
    Скінні – одна з найтрендовіших моделей штанів та джинсів. Їх можна зустріти в гардеробі звичайних дівчат, селебріті та інстаграм зірок. Така популярність пояснюється тим, що скінні візуально подовжують образ, роблячи фігуру стрункішою, а ноги – довшими. Однак у цьому криється і їхня головна вада. З таким же обтягуючим верхом вони виглядають або вульгарно, або надто безглуздо. Щоб уникнути цього, стилісти рекомендують міксувати скінні з об'ємним верхом. Це може бути:
оверсайз-сорочка;
жакет, ніби знятий з чоловічого плеча;
в'язаний светр або кардиган;
туніка;
мішкуватий блейзер;
худі;
чоловіча сорочка;
футболка на кілька розмірів більша.
photo5296293927441247644 (1).jpgЯкщо вас лякає великий обсяг зверху, одягніть під сорочку або жакет топ, футболку, майку або облягаючу водолазку. Це підкреслить переваги фігури, але не виставить її напоказ.
Скінні привабливі ще й тим, що поєднуються практично з будь-яким взуттям, окрім в'єтнамок. Їх можна доповнювати туфлями та босоніжками на шпильці, босоніжками із закритим підйомом, туфлями з ремінцем на щиколотці, снікерсами, кросівками та танкетками
 Підбираємо гору до широких штанів
Трендовими представниками цієї моделі штанів є палаццо та кюлоти. Перші є штани із завищеною талією довжиною в підлогу, що розширюються від талії або стегна. Кюлоти візуально виглядають також, але відрізняються тим, що довжиною сягають лише середини литок. Обидві моделі підходять високим дівчатам із довгими ногами. Інші моделі широких штанів можна носити і власницям пишної фігури, яким вони допоможуть приховати повні стегна та ноги. Але тут для врівноваження об'ємного низу верх повинен облягати.
photo5296293927441247641 (1).jpgЯкщо ви хочете, щоб зверху було більше об`єму, не забудьте зробити акцент на талії. Інакше образ вийде мішкуватим, а фігура – ​​безформною. Навесні та влітку любительки стрітстайлу можуть доповнювати широкі штани або джинси бра або кроп-топом. Такі комбінації можна зустріти у добірках образів Кендалл Дженнер, Белли та Джіджі Хадід, Хейлі Бібер.
Штани палаццо краще носити з сабо на платформі, босоніжками на шпильці, сандалі на плоскій підошві. З кюлотами, крім цього взуття, добре виглядатимуть мюлі, кросівки, еспадрільї та лофери. В обох випадках слід уникати туфель на низьких підборах.

Як поєднувати об'ємний низ та верх?

Оверсайз одяг уже кілька сезонів залишається у тренді. Тому не дивно, що зараз модні стилісти не бояться комбінувати широкі штани та джинси з мішкуватим верхом. Це також може бути жакет чоловічого крою, блейзер, оверсайз-сорочка або в'язаний кардиган. Надягнувши під об'ємний верх гольф, майку, футболку або кроп-топ, що обтягує водолазку, можна додати образу силуету.
photo5296293927441247645 (1).jpgЩе одним елементом, з яким вбрання виглядає фактурним та графічним, є ремінь. Він виділяє талію і робить фігуру, одягнену в мішкуваті речі, візуально стрункішою. Якщо ви не хочете використовувати ремінь, заправте широку сорочку або блузку в штани. Стилісти навіть рекомендують носити таким чином в'язані кардигани та блейзери. Це надасть фігурі форму пісочного годинника, коли вільний низ і об'ємний верх врівноважуватимуться тонкою талією.