1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Кольори сезону осінь-зима 2022-2023 за версією Pantone

Кольори сезону осінь-зима 2022-2023 за версією Pantone

Обираючи відтінок року та актуальні сезонні палітри, Інститут кольору Pantone завжди приймає до уваги всі актуальні тренди культури і події соціальної сфери. Тому у них знайшли відображення і діджиталізація світу з футуристичними мотивами, і прагнення до комфорту, природності та затишку. Запропоновані кольори демонструють глибоку взаємодію реального та віртуального, штучного та натурального, енергійного інтелекту та живих емоцій. Ми ж пропонуємо вам обрати власну пропорцію у цьому коктейлі. Буде гарно та надихаюче – ось це точно можемо обіцяти! Адже колір – це особлива пристрасть SOLMAR. Ми завжди детально вивчаємо не лише актуальні тренди, а й побажання клієнтів, тому наші палітри саме такі – неймовірно широкі, актуальні та дуже привабливі.

Very Peri

Головний відтінок року за версією Pantone - ефектний акцент у гардеробі. Він складний, глибокий та багатогранний. «Вперше в історії ми створили новий колір, що відображає глобальні інновації та перетворення. Глибина цього синього відтінку з червоно-фіолетовим присмаком ілюструє ті величезні можливості, які відкриваються перед нами», — так розкривають концепцію Very Peri у Інституті кольору.
Відтінок здатний підкреслити прогресивність та прагнення до свободи у вашому образі, але у портретній зоні його слід використовувати обережно. Представницям теплих кольоротипів краще обирати взуття та сумки у цьому кольорі, інші ж можуть дозволити собі светри, піджаки та шарфи. Найкращі компаньйони Very Peri – ахроматичні кольори, а також молочний, холодний беж, лавандовий, лимонний, приглушений блакитний. 1.jpg

Rose Violet

Вже кілька сезонів поспіль осіння палітра не обходиться без насиченого рожевого і цей рік не став винятком. Він завдячує популярністю рожевій колекції осінь-зима 2022-2023 бренду Valentino та очікуванню фільму про легендарну ляльку Барбі з Марго Роббі та Райаном Гослінгом у головних ролях. Тенденція настільки потужна, що вже має власну назву – barbiecore, але найвищий її пік ще попереду. Тому саме час подумати, яким чином адаптувати тренд у свій гардероб. Найпростіший спосіб приборкати зухвалий рожевий колір – лаконічний крій та ахроматичні образи з акцентом. Це може бути светр у відтінку Rose Violet та джинси палаццо, піджак, взуття та сумка білого або чорного кольору. Найсміливіші модниці можуть обрати рожевий total look.

2.jpg
Strawberry Cream

Ніжно-рожевий колір полунично-вершкового десерту – солодке нагадування про безтурботність, затишок та романтику. Найактуальніші речі у відтінку Strawberry Cream – в’язані светри та кашемірові пальто, які своєю теплою пухнастою фактурою підкреслюють тендітність барви.

3.jpg
Amazon

Насичений зелений колір – ще один фаворит осінньо-зимових трендів вже кілька сезонів поспіль. Актуальний у цьому сезоні відтінок рослинності Амазонії нагадує про те, що енергію життя неможливо зупинити.
Напевно, за час популярності зеленого відтінку ми всі вже спробували немало поєднань, та все ж нагадаємо найкращі працюючі формули, які завжди гарантують неперевершений вигляд:

1.    Білий / сірий / чорний total look + насичений зелений акцент.
2.    Природна палітра (зелений + молочний, беж, кемел або коричневий).
3.    Мікс трендів (зелений + синій, помаранч, лаванда або фуксія).

4.jpg
Dragon Fire

Ще одна кольорова тенденція зі світу кіно – відтінок полум’я дракона. Яскравий помаранчевий колір наповнений енергією та притягує увагу, немов магніт. Звісно, у повсякденних образах Dragon Fire потребує нейтралізації, тому обирайте спокійні або темні барви (молочний, темно-коричневий, графіт, білий, чорний).

5.jpg
Chicory Coffee

Затишок та стримана краса кавових відтінків особливо приваблює у холодний сезон. Нейтральний темно-коричневий Chicory Coffee – ідеальна пара для Dragon Fire, Amazon, Tapioca та Lichen Blue з топу трендових кольорів осінь-зима 2022-2023 за версією Pantone.

6.jpg
Caramel Café

Ще один актуальний колір з солодким присмаком – карамель. Важко уявити відтінок з більшою кількістю затишних асоціацій, ніж цей теплий коричневий з рудим підтоном. Caramel Café – це візуальне втілення ароматів яблучного пирога з корицею, панкейків з кленовим сиропом та гарбузового латте. Поєднуйте його з класичним синім денімом та кремовим, бежевим, чорним кольором. Наш фаворит – карамельний total look з в’язаним костюмом.

7.jpg
Tapioca

Осіння палітра неможлива без базового бежевого відтінку. В цьому сезоні його роль дісталася кольору Tapioca, який належить солодкому рослинному крохмалю, що часто використовується у випічці та десертах. Світлий та ніжний Tapioca створює perfect match практично з усіма палітрами завдяки своїй нейтральності, але найкраще виглядає у компанії Caramel Café, Amazon та Lichen Blue.

8.jpg
Lichen Blue

Можливість існування гардеробу без синього кольору прямує до нуля і ми цьому безмежно раді. Символ свободи, незламності та мирного неба безперечно заслуговує на увагу. Запропонований Pantone у цьому сезоні Lichen Blue – приглушений синій відтінок осіннього дощового неба, що відбивається у мокрому асфальті. Він прекрасно поєднується з кольорами палого листя та ахроматичною палітрою.

9.jpg
Spicy Mustard

Гірчичний колір – осінньо-зимова варіація на тему Energizing Yellow, що був на піку популярності навесні та влітку. Spicy Mustard більш спокійний, приглушений та глибокий, він ідеально комбінується з усіма відтінками блакитного, синього та сірого джинсу, а також з молочно-бежевою та коричнево-зеленою гамою.

10.jpg
Колір – один з основних інструментів самовираження у повсякденному базовому одязі, що відрізняється простотою крою та фактур. Бути елегантною, стриманою, природною, ефектною, драматичною або романтичною – обирати лише тобі! А неймовірна палітра трикотажу від SOLMAR допоможе підкреслювати різні грані кожного дня.