1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Як скласти базовий гардероб, наші фахівці підготували низку рекомендацій, з чого почати

Як скласти базовий гардероб, наші фахівці підготували низку рекомендацій, з чого почати

Для початку потрібно чітко розуміти, що так званий "базовий гардероб" залежить від того, якому стилю в одязі ви віддаєте перевагу. Тому універсального набору речей може не бути. До нещодавна була думка, що найбільш вдалою основою для будь-якого образу стане біла блуза, темні спідниця або штани, у поєднанні з чорними туфлями-човниками. Але це абсолютно неправильно, тому що така база підійде у кращому разі для робочого костюма секретаря.
photo5278467596959723042 (1).jpgТому базові речі у кожної людини свої. На їхній вибір впливає багато факторів:

  • спосіб життя;
  • вік;
  • професія;
  • розмір;
  • тип статури;
  • зовнішність.
У наборі повинен переглядатися ваш стиль, інакше база буде нудною та безликою.

 Який має бути базовий гардероб у сучасної жінки

Ще один важливий момент полягає в тому, що гардероб потрібно поповнювати та змінювати на користь модних трендів. Усі моделі рано чи пізно втрачають свій вигляд або виходять із моди. База має бути сучасною, багатою на кольори та відтінки.

photo5278467596959723045 (1).jpgЗверніть увагу, що сорочка може бути різною. Це не означає, що всім потрібно мати цей елемент у строгому фасоні. Вона підійде тільки під класичні костюми, а ось для тинейджера підійде вільна на випуск, можливо, в стилі мілітарі.

  • Взуття повинне бути не просто зручним, а й підходящим під більшісті комлектів комплектів. Кожна пара має взаємозамінити одне одного. Основне правило вашої шафи - це під один з декількох варіантів верху. У результаті ви матимете не два костюми, а п'ять-шість. 
  • Жіноча футболка. Тут потрібна звичайна з прямим кроєм, вона повинна лежати по фігурі, але не обтягувати. Тоді її можна буде одягнути і з костюмом, і зі звичайними штанами. Альтернатива – топ без рукавів. Горловина може мати якийсь акцент, наприклад стрази.Джинси. Тут найголовніше - це якість джинсу та посадка. Вибираючи модель дивіться на склад тканини, що менше еластану, то приємнішим буде матеріал. Штани повинні підтримувати фігуру та підкреслювати її переваги. Сьогодні в моді висока посадка та укорочена штанина. Модель пряма або розкльошена донизу. Колір може бути не тільки темно-синій, але блакитний, а навіть графітовий та сірі тони. 
  • Піджак. Розглядають кілька найпоширеніших фасонів. Це блейзер, двобортна класика. Особливість його – це фурнітура. Основний колір повинен бути дуже глибоким, а гудзики повинні мати металевий відлив та малюнок типу якоря або герба. Другий тип – це жакет, який має вільний крій та підходить для прогулянки, виходу в магазин та за дітьми до школи. Тканини і кольори різні: вельвет, малюнки або принт.
  • Джинсова куртка. Цього сезону актуальні моделі для жінок - це класика середньої довжини, бомбери, оверсайзи або бойфренди. Для дівчат сучасні фасони можуть мати принти на спині, малюнки або паєтки. Оригінальним доповненням стане трикотажний капюшон.
photo5278467596959723043 (1).jpg

  • Спідниця-олівець – це найбільш класичний вибір. Але не потрібно зациклюватись на чорному кольорі. Візьміть несподіваний розріз чи запах, оригінальну фактуру. Добре виглядатиме асиметрія. Замість розрізу модель може мати запах. Фасон типу "сонце-кліш", що летить, вже давно не тільки льотний. Матеріал повинен бути легким і струменевим. Плісе, як і раніше, в моді.
  • Водолазка. Є кілька фасонів: зимовий та літній. Перший має щільну структуру, наприклад, класичну гумку чи рубчик. Другий найчастіше – це гладкий трикотаж. Колірна гама може бути будь-якою. Для робочого костюма – це білий, бежевий, кавовий, а також будь-який ненасичений: блакитний, бірюзовий. Яскраві кольори підійдуть для вечірки чи урочистого заходу.
  • Плаття, Сукня. У сезоні варто звернутися до моделі смокінгу. Вона підійде для тих, кому набридли брючні костюми. Фасон сорочка можна використовувати в будь-який час року і за будь-якої обстановки. Варто відзначити також сафарі. Коктейльне ніколи не виходить із моди. Воно додає у собі модні тенденції, але завжди залишається незмінною частиною бази.
  • Брючний костюм. Не зациклюйтесь на темних відтінках і не бійтеся експериментувати. Головне, щоб він наголошував на всіх перевагах вашої фігури і відповідав тому заходу, куди ви йдете. Не бійтеся світлих тонів. Коректно підібрати фасон можна для будь-якої людини.
  • Пальто. А краще одразу кілька. Затребувані цього сезону оверсайз, тренчкот і кромбі. На прохолодній осені чи весні – це універсальне рішення. Воно може бути без ґудзиків та коміра, різного крою та довжини. Актуальні принти, світлі тони, навіть кардиган можна прирівнювати до літнього пальта.
  • Човники. Шпилька універсальна під будь-який костюм. Вони роблять ноги довшими. Форма та висота каблука може бути різною.
  • Черевики. Краще мати кілька варіантів. Перший на стійкому підборі, а другий – пошиті, як чоловічі. Черевики на плоскій підошві носяться зараз під різні набори одягу, будь-якої довжини.
  • Кросівки. Різниця в моделях дозволяє носити їх не лише зі спортивним одягом. Це чудове взуття для прогулянок.
    photo5278467596959723044 (1).jpg
  • Велика сумка. Вона містка. З нею можна піти як на роботу, так і просто відпочити.
  • Рюкзак. Міський тип набирає обертів та популярності. Різна форма допомагає вибрати потрібну модель.
    Це лише перелік основних предметів. А яким буде ваш гардероб вирішувати лише вам.

Висновки

Пам'ятайте, що образ має бути сучасним, насиченим за кольором. Але пам'ятайте, що пару відтінків цілком достатньо. Не варто захоплюватися, інакше вийде безглузда веселка. Намагайтеся підбирати гармонійні речі. Експериментувати з квітами можна у сорочках, водолазках, футболках та топах