1. Інтернет-магазин жіночого одягу Solmar
  2. Блог
  3. Як підібрати вид горловини светра по типу фігури та обличчя

Як підібрати вид горловини светра по типу фігури та обличчя

У чому секрет стильного вигляду, що викликає вау-ефект? Все просто – всі речі повинні бути компліментарними твоїй зовнішності, тобто пасувати на всі сто. На візуальне враження від образу завжди найбільше впливають одяг та аксесуари, що знаходяться у так званій «портретній зоні». Геометрія вирізу горловини та коміра може підкреслити або скоригувати форму обличчя, лінії шиї та плечей, витягнути силует, тому важливо правильно підбирати крій кофтинок, блуз та жакетів.

Базовий одяг вирізняється простими лаконічними лініями та класичними фасонами, тому розповідаємо про шість основних видів оформлення горловини светра, що легко знайти у колекціях Solmar.

Комір-стійка

MyCollages.jpgКомір-стійка додає образу стриманості, а також функціональності, коли мова йде про холодну пору року. У светрах зі стійкою тепло та комфортно, також їх легко стилізувати з верхнім одягом. Цей вид оформлення горловини пасує абсолютно всім, адже висота коміра сягає середини шиї, не впливаючи суттєво на пропорції.

Стійка з відворотом

MyCollages (1).jpgСаме цей тип горловини у класичної водолазки, must have осінньо-зимового сезону. Базовий гольф з високим коміром універсальний, однак дівчатам з круглою формою обличчя або короткою шиєю варто бути обережними з цим кроєм. Урівноважити образ може класичний піджак з глибоким V-подібним вирізом або довгий ланцюжок з підвіскою.

Круглий

MyCollages (2).jpgНайбільш поширена та універсальна форма, яка підходить майже всім, важливо лише підібрати правильну глибину. Широкий і глибокий виріз візуально розширює плечі та дещо видовжує шию, закритий  гарно відтіняє квадратну або трикутну форму обличчя. Дівчатам з округлим лицем варто бути обережними з цим кроєм, оскільки цікавіше виглядає одяг з вирізом, геометрія якого не повторює риси зовнішності, а контрастує з ними. Цей принцип працює з усіма фасонами.

Каре (квадратний)

MyCollages (4).jpgТренд, що вже кілька сезонів поспіль набирає обертів і зараз досягнув свого піку. Виріз кваратної форми дуже чуттєвий та жіночний, він максимально акцентує увагу на тендітній шиї, ключицях та декольте і вдало балансує округлість обличчя. Мінусом може бути те, що каре візульно робить верхню частину тіла більш «важкою», тому не пасує фігурам типу «яблуко» і «трикутник». Зате для «грушки» це ідеальний вибір, оскільки відволікає від об’єму у нижній частині тіла.

U-подібний (овальний)

MyCollages (3).jpg

Цей тип нагадує прямокутник зі скругленими кутами, тому поєднує переваги попередніх фасонів та позбавлений їх недоліків. У ньому достатньо прямих, щоб пасувати округлим лініям обличчя та тіла, та плавності, щоб прикрашати гострі риси зовнішності. При цьому U-подібна горловина не вносить сильного візуального спотворення у сприйняття реальної ширини плечей та розміру грудей, тому гарно виглядає на кожній фігурі.

V-подібний (трикутний) 

MyCollages (5).jpg

Це ідеальний варіант для створення гармонійного силуету, оскільки візуально додає зросту, звужує плечі, подовжує шию і акцентує увагу на декольте. V-подібний виріз гарно виглядає на усіх типах фігур, тому під час примірки потрібно більше орієнтуватися на форму обличчя – вона не повинна бути трикутною або витягнуто-овальною. А найкраще проявляються коректуючі можливості цього крою на пишних дівчатах з типом фігури «яблуко» та «прямокутник».

Лайфхак: якщо тобі подобається форма вирізу горловини, яка не рекомендована для твого типу фігури та обличчя,  сміливо обирай річ у нейтральному пастельному кольорі, що близький до тону шкіри. Таким чином можна пом’якшити візуальні ефекти фасонів та ні в чому собі не відмовляти.